Keresés a tartalomban:
Kitekintő

"Lámpával" jelöli a tápértékeket a Tesco

2012. szeptember 14., Consumers International
Címkék: Tesco diszkontlánc élelmiszr jelölés Európai Unió sajátmárkás termék
A Tesco bejelentette, hogy a könnyen értelmezhető, úgy nevezett közlekedési lámpa rendszert alkalmazza majd sajátmárkás termékei esetében a tápanyag-összetétel feltüntetésére.
A fogyasztóvédelmi szervezetek évek óta kampányolnak ezért a jelölési rendszerért, hiszen a közlekedési lámpákról ismert színek alkalmazásával egy pillantással felmérhető, hogy adott tápanyagból megfelelő, még megengedhető vagy túl sok van-e egy termékben. Az Európai Unió a szakértők kérése ellenére sem tette kötelezővé ezt a rendszert, a brit Tesco viszont ma bejelentette, hogy átáll a színekkel történő jelölésre a sajátmárkás termékei esetében.
 
A Consumers International beszámolója szerint a brit diszkontlánc bejelentését az Aldi és a Lidl brit leányvállalatai is követték, így a brit piac legjelentősebb szereplői közül már három áruházlánc vezeti be a rendszert.
 
A fogyasztóvédelmi szervezet hozzáteszi, hogy a döntés nemzetközi szinten is jelentős lehet, mivel az említett konszernek fokozatosan terjesztik ki tevékenységi körüket új országokba, ahol valószínűleg szintén megjelennek majd a jelölő színek a csomagolásokon.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez