Keresés a tartalomban:
Jog

Bezár a Blue Travel?

2013. október 30., index/utirzmusonline/SV
Címkék: utazási iroda csőd fizetésképtelenség szálloda vagyoni biztosíték kártérítés
A hét végén kiderült, hogy a Blue Travel utazási iroda utasai – bár ötcsillagos szálloda árát fizették ki - Cipruson egy alacsony színvonalú hotelben kaptak szállást. A cég nem veszi fel a telefont, sőt kiderült, hogy bezárták az Alkotás úti irodájukat is.

Valószínűleg az iroda beszüntette tevékenységét, erről azonban a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) honlapján nem szerepel információ. Az MKEH nyilvántartása szerint a Blue Travel Online kft-nek az Uniqa Biztosítónál van 24 millió forint értékű vagyoni biztosítéka. A biztosítónál nem tudnak arról, hogy csődeljárás folyna a Blue Travel Online ellen.
A vagyoni biztosíték összege arra szolgál, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén a pórul járt utasokat haza lehessen hozni belőle, illetve az el nem utazott személyeket kártalanítani lehet. A jelenlegi információk szerint nem tudni ilyen károsultakról.
Véletlen egybeesés, hogy a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal éppen néhány hete zárta be budapesti irodáját.
A Népszava munkatársai vasárnap óta hiába próbálkoztak elérni A Blue Travel mindezek ellenére kedden még szerepelt az utazási irodák hivatalos listáján.
Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője a lapnak azt mondta, ők sem tudnak semmit az irodáról, igaz, nem is tagja a szervezetnek.
Idén szeptember 30-áig száz fogyasztói panasz érkezett a hatósághoz utazásszervező vállalkozásokkal kapcsolatban, arra azonban nincs adat, hogy ezek a panaszok pontosan mire irányultak – tudta meg a lap Itzelbergerné Juhász Ágnestől, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) sajtóreferensétől.
A szóban forgó konkrét esettel kapcsolatban az NFH sajtóreferense közölte: ha alacsonyabb minőségű szállást kaptak az utasok, mint amiért fizettek, az hibás teljesítésnek, szerződésszegésnek minősül, kártérítést bírósági, illetve békéltetőtestületi eljárásban lehet kérni emiatt.
Ezt erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is. A szaktárca szerint az utasok joggal tarthatnak igényt kártérítésre, amelyet jogi úton érvényesíthetnek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez