Keresés a tartalomban:
Autó

Kgfb-kampány: sokan csak az utolsó pillanatokban váltanak

2013. november 28., biztositasiszemle.hu/SV
Címkék: kgfb.biztosítás kötelező biztosítás gépjármű felelősség biztosítás Netrisk
Az előző évek statisztikái azt mutatják, hogy az év végi kgfb kampányban érintett autósok közel 15 százaléka csupán a rendelkezésre álló utolsó két napon dönt a váltáshoz szükséges felmondásról. A felmondásokat hiteles dokumentumként a biztosítók a hétvégén már csak a faxon vagy a megfelelő elektronikus aláírással elátott e-mailben fogadják be az ügyfelektől, az egyszerű e-mailben történő nyilatkozattétel azonban az e-kommunikációs szerződések esetén sem elegendő.
A későn ébredő megbízók számára a piacvezető online biztosításközvetítő szombat délig vállal garanciát arra, hogy felmondásuk időben eljut az érintett biztosítóhoz.
 
A Netrisk.hu az előző években tapasztalt tendenciák alapján arra számít, hogy mintegy 60 ezer autós csütörtökön és pénteken dönt arról, hogy lecseréli kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb). Idén a hétvége miatt erre jórészt csütörtökön és pénteken kerülhet sor, ugyanakkor a Netrisk a hozzá szombat délig beérkező megbízások esetén minden esetben garantálni tudja a felmondások szabályos eljuttatását.
 
A felmondásra elméletileg december 1-jén éjfélig van lehetősége azoknak az autósoknak, akiknek évfordulója december 31-én van. Mivel ez munkaszüneti nap, erre ekkor már csak faxon vagy a megfelelő elektronikus aláírással ellátott e-mailben kerülhet sor. Mindkét eljárás esetén célszerű megőrizni a visszaigazolást a sikeres átvitelről. Hétvégén nyitva tartó postahivatalban levélben már nem, csupán faxon érdemes intézkedni, mert a határidő (ellentétben mondjuk az adóbevallásokkal) nem a nyilatkozat feladására, hanem annak beérkezésére vonatkozik.
 
„A megfelelő hitelesítési szolgáltató által biztosított e-aláírás nélkül elküldött vagyis az egyszerű e-mailes felmondásokat a biztosítók nem tudják befogadni – figyelmeztet Sebestyén László, a Netrisk vezérigazgatója. – Erre azoknak sincsen lehetősége, akik a biztosítójukkal e-kommunikációs szerződést kötöttek.”
 
A december 1-jei határidő ugyanakkor csak a jelenlegi szerződés felmondására vonatkozik, Új szerződés megkötésére december 31-ig van lehetőség. Bár az autósok többsége a felmondással egy időben dönt az új biztosításáról is, a Netrisknél a tavalyi évben közel hét és félezer ügyfél csak decemberben adott megbízást az új kgfb megkötésére.
 
A piacvezető alkusznál az utolsó hajrá előtt továbbra is magasan az Allianz áll az élen: az új kgfb-szerződések 38 százalékát kötötték ennél a biztosítónál. Második a Posta 20, harmadik a K&H 7, negyedik a Groupama 6 százalékos kötési aránnyal. Hozzájuk zárkózott fel kampányvégi hajrával az Astra az ötödik helyre (5 százalék).
 
A Netrisk Magyarország legnagyobb biztosításközvetítő oldala, a tavalyi kampány során a flottákat nem számítva az év végi biztosításváltások közel 40 százalékát a netrisk.hu oldalain hajtották végre.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez