Keresés a tartalomban:
Energia +

Bioüzemanyagok - inkább hulladékból

2013. november 6., Európai Parlament/SV
Címkék: üzemanyag bio üzemanyag Európai Parlament élelmiszernövény
Az EU tartja magát ahhoz a célhoz, hogy a közlekedésben az üzemanyag 10%-át megújuló források adják 2020-ra. Egyre nagyobb a nyomás, hogy korlátozzák az élelmiszeralapú bioüzemanyagok előállítását. Az EU ezért korlátozná az élelmiszernövényekből előállítandó bioüzemanyag mennyiségét, és inkább például hulladékból állítaná elő azt.
Vannak olyan vélemények, melyek szerint a bioüzemanyagok előállításakor, például az erdők kivágása miatt, több szén-dioxid jut a levegőbe, mint amennyit felhasználásukkal meg lehet takarítani.
 
Az EP plenárisa szeptember 11-én szavazta meg, hogy 6%-ban maximalizálják az élelmiszernövényekből, például a repceolajból vagy pálmaolajból előállítandó üzemanyag mennyiségét.
 
A képviselők hatékonyság alapján is osztályoznák a bioüzemanyagokat: figyelembe venné, hogy az azok előállításához kapcsolódó földhasználat során mennyi üvegházhatású gáz került a levegőbe.
 
Mielőtt az új szabályok életbe lépnének, még egyszer el kell fogadnia őket az EP plenárisának, és a tagállamoknak is rá kell bólintaniuk. A tagállamok egyelőre megosztottak a kérdésben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez