Keresés a tartalomban:
Életmód

Magyarország egyre vonzóbb turisztikai célpont!

2012. november 28., Szabó Zoltán Attila
Címkék: turisztika idegenforgalom Balaton gyógyüdülés gyógyfürdő
Frankfurt egyik ötcsillagos szállodájában a Lufthansa, a Ryanair képviselői, s olyan szakmai szervezetek, mint az Európai Gyógyfürdőszövetség és a Willy Sharnow Stiftung előtt mutatkozhatott be hazánk, mint sokat fejlődött, turisztikai értelemben egyre vonzóbb európai centrum. Az elegáns helyszín tudatos döntés volt: a németországi képviselet már a helyszín segítségével azt kívánta a meghívottak számára közvetíteni, hogy a minőség, a szolgáltatások színvonala terén az évek során rengeteget fejlődtünk!
Elsőként két Magyarországon élő, egy osztrák és egy német külföldi partner csinált kedvet hazánkhoz: a BudaBike Tours egyik tulajdonosa, Christian Brandmayr Budapest legújabb arcát, a Novasol képviseletében pedig Matthias Engelbrecht a Balaton egyediségét méltatta. Annedore Rotermund a Rheuma Liga Niedersachsen képviseletében arról tartott előadást, miképpen lehet a külföldi egészségügyi kezeléseket elszámolni a német egészségbiztosítóknál.
 
A szinergiák jegyében az Agrármarketing Centrumtól Szabados Katalin is felszólalt: ezáltal a vendégek a magyar gasztronómia sokszínűségébe is betekintést kaphattak, valamint borkóstolón is részt vettek. Az estet tovább színesítette Gál Csaba müncheni „chansonpoét” előadása, aki gitárkísérettel magyar verseket adott elő, s ezzel kulturális körutazásra invitálta a hallgatóságot.
 
Sztojanovits Kristóf a Magyar Turizmus Zrt. németországi igazgatója kiemelte: 2012 a magyarországi német beutazó turizmusban a fordulat éve. Majd 10 éves stagnálás vagy csökkenés után ugyanis 2011 utolsó hónapjaiban megkezdődött a javulás. A KSH kereskedelmi szálláshelyi statisztikája alapján az idei év minden hónapjában jelenős növekedést sikerült elérni a legnagyobb küldő-piacról.

A kereskedelmi szálláshelyeken, az első kilenc hónapban regisztrált 1,8 millió német vendégéjszaka továbbra is a német piac egyértelmű dominanciáját mutatja. A magyarországi szállodák külföldi vendégéjszakáinak kimutatásában, a rendkívül jelentős német volumen mellett a 6,6%-os növekedés kiemelkedő. A növekedés elsősorban Budapest és Nyugat-Dunántúl régiók megélénkülő forgalmának köszönhető, de a Balatonnál is megállt a rendszerváltást követő folyamatos vendégszám-csökkenés. A hazai növekedés jóval magasabb a teljes német kiutazásban mutatkozó átlagos 3 százalékos bővülésnél.
 
Fenti adatok, eredmények még kiemelkedőbbek annak tudatában, hogy hazánkban majd 10 ezer német állampolgár rendelkezik saját ingatlannal, továbbá a szinte teljes német buszos beutazó forgalmat átvevő dunai „Flusskreuzfahrt” által generált vendégforgalom sem jelenik meg a fent idézett statisztikákban, ami a képviselet becslése szerint akár 200 ezer vendégéjszaka is lehet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez