Keresés a tartalomban:
Elektronika

Nőtt a digitális TV előfizetők száma

2012. május 14., MTI
Címkék: digitális televíziózás szolgáltató UPC MinD igTV IPTV.analóg szolgáltatás műsorterjesztő NMHH
A mintegy 4 millió magyarországi háztartásban több mint 3,2 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A teljes becsült piacra vonatkozóan a UPC a piacvezető, a második a DIGI, a harmadik pedig a Magyar Telekom.
Az NMHH gyorsjelentése tizenkét magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 88 százalékát fedi le.
 
A fennmaradó közel 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.
 
Márciusban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 60 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat az egy hónappal korábbi 59,5 százalékhoz képest.
 
A digitális előfizetéseken belül márciusban 713 ezerről 726 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A műholdas szolgáltatást 924 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 57 ezer előfizetője volt a hónap végén.
 
A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 25,1 százalékról 25,5 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése kis emelkedés után márciusban 34,5 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya folyamatosan csökken, ez az érték egy hónappal korábban 40,5 százalék, most 40 százalék volt.
 
A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma márciusban 1,863 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 1,148 millióról 1,138 millióra csökkent.
 
A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 27 százalék, második helyen a Magyar Telekom van 19,9 százalékkal, ezt követi a több száz – a gyorsjelentésben nem szereplő – kisebb szolgáltató együttes részesedése 16,8 százalékkal, míg negyedik a sorban a DIGI 16 százalékkal.
 
A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ebben a szegmensben a piacvezető DIGI, részesedése 39,2 százalék, majd a Magyar Telekom következik 29 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése 23,1 százalék.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez