Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Bankjegybiztonsági program az MNB-nél

2012. május 8., MNB
Címkék: bankjegy bankjegyellenőrzés UV MNB jegybank pályázat
A Magyar Nemzeti Bank elindítja a tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében áprilisban meghirdetett programjának következő ütemét. Az MNB immár másodszor anyagilag is támogatja, hogy a kiskereskedők és a szolgáltatók megbízható bankjegyellenőrzést lehetővé tevő modern UV-A/C készülékeket vásároljanak.
A Magyar Nemzeti Bank törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címlet-összetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB megismétli 2011-ben indított programját az UV-A/C készülékek beszerzésnek támogatására.
 
2012. május 8-án az MNB elindítja a tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében meghirdetett jegybanki program második ütemét is. A jegybank a pályázat során az UV-A/C készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60%-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a programban résztvevő pályázókat.
 
A jegybank a benyújtott pályázatokat az előre meghirdetett kritériumok alapján elbírálja, majd ezt követően elpostázza a támogatást igazoló kupont és az információs anyagokat az arra jogosultaknak. A pályázók az MNB forgalmazói listájáról választhatják ki, hogy hol vásárolják meg az MNB támogatás értékével csökkentett áron az UV-A/C készüléket. A forgalmazói körhöz 2012. április 3. és 2012. október 1. között folyamatosan jelentkezhetnek a csatlakozni kívánó cégek.
 
A program részletes leírása, a pályázati feltételek és az kampányfilm az MNB honlapján itt olvasható.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez