Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Kartellt gyanít a GVH

2011. május 9.
Címkék: GVH versenytörvény kartellezés eljárás
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Hungaro Flotta Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és kiemelt kiskereskedelmi partnerei ellen. Az eddigi vizsgálat szerint a cégek kizárólagos forgalmazói megállapodásokkal versenytörvényt sértettek.
Az eljárás alá vont cégek a Hungaro Flotta Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a NAV N GO Kft., a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft., a EURONICS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a BRAVOTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a FŐFOTÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Speed Hungary Kft., az Extreme Digital Zrt., a METRO Kereskedelmi Kft. és az Office Depot Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 
A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján feltehető, hogy a Nav N Go Kft. és a Hungaro Flotta Kft. egyes navigációs szoftver termékekre vonatkozóan vélhetően határozott időre szóló kizárólagos forgalmazói megállapodást kötött egymással, amelyben a szoftverfejlesztő arra vállal kötelezettséget, hogy egyes navigációs szoftvereit adott időszakban csupán a Hungaro Flotta Kft. részére értékesíti tovább eladás céljából. Piaci információk szerint hozzávetőlegesen egy évig egyes, a Nav N Go Kft. által fejlesztett navigációs szoftver típusokat kizárólag a Navon márkajelzésű termékekkel együtt lehetett megvásárolni.
 
A Hungaro Flotta Kft. termékeit a webáruházakban nem lehet olcsóbban megvásárolni, mint a kiskereskedelmi láncokban, szakkereskedésekben, valamint az érintett termékek fogyasztói árai egészen máshogy viselkednek, mint a konkurens termékeké, melynek hátterében valószínűsíthetően az áll, hogy a vállalkozások a tovább eladási ár rögzítésében megállapodtak.
 
E magatartás mögött elsősorban vélelmezhetően a Hungaro Flotta Kft., illetve kiemelt kiskereskedelmi partnerei állnak.
 
A GVH gyanúja szerint e magatartásukkal az eljárás alá vontak feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez