Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Veszélyes termékek magyar boltokban

2011. március 23.
Címkék: játék veszélyes terrmék veszélyes gyerekjáték RAPEX
A magyar hatóságok négyfajta játékról és több elektronikai termékről tettek jelentést az EU gyorsriasztási rendszerében, mivel az áruk veszélyesek lehetnek.
A Kínából származó, veszélyesnek nyilvánított játékok egyike a Scooby Doo kulcstartó, amely nem felel meg a vonatkozó uniós szabálynak és kisebb gyerekek esetében fulladást okozhat.
 
Ugyanilyen okból jelentette Magyarország a Western Cowboy Sheriff Play-set elnevezésű készletet, amelyben műanyag bilincs, pisztoly, céltábla és tapadókorongos lövedékek találhatóak.
 
A fulladásveszély miatt került fel a listára The Special Gun elnevezésű játékfegyver is, illetve egy harmadik játékpisztoly - derül ki a RAPEX adatbázisából.
 
Nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, ezért áramütést illetve túlmelegedés miatt tüzet okozhat a Casibao márkájú, szintén kínai LED lámpa. A Soho Office Solutions kínai gyártmányú asztali lámpa miatt is ezért küldött gyorsriasztást Magyarország. A március 18-val végződő héten jelentett veszélyes termékek közül az egyetlen nem kínai származású darab egy román hosszabbító, a Romcab márkájú termék áramütést okozhat, mivel nem látták el megfelelő földeléssel.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez