Keresés a tartalomban:
Autó

A legalacsonyabb átlagos CO2 kibocsátás a Fiatnál

2013. máricus 11., Szabó Zoltán Attila
Címkék: széndioxid kibocsátás Fiat TwinAir Fiat csoport
2012-ben immár hatodik alkalommal a Fiat bizonyult a legalacsonyabb átlagos CO2-kibocsátásúnak Európa legkeresettebb márkái közül. A 119,8 g/km rekordértéket a világ első számú autóipari adatszolgáltató intézete, a JATO Dynamics is igazolta. Az elmúlt hat év során az olasz cégóriás 13 százalékkal csökkentette autói átlagos CO2-kibocsátását!
A dicséretes eredmény jól mutatja a Fiat elkötelezettségét a fenntartható mobilitás iránt: az elmúlt hat év során a Fiat 13 százalékkal: 137,3-ről 119,8 g/km-re csökkentette autói átlagos CO2-kibocsátását. Ez utóbbi számottevően alacsonyabb, mint az Európai Unió által 2015-re előírt célérték (130 g/km).
 
Az évek során bevezetett számos technológia között külön említést érdemel az új, 0,9 literes, 80 lóerős TwinAir Turbo Natural Power kettős (földgáz/benzin) üzemű erőforrás, amely a CNG üzemanyag környezeti előnyeit a TwinAir technológia teljesítményével és élvezetes vezethetőségével kombinálja. A Fiat Panda a világon elsőként kapta meg ezt az innovatív erőforrást, amely igen kedvező, a piac legalacsonyabbjai közé sorolható CO2-kibocsátást (86 g/km) biztosít.

A Fiat-csoport több mint tizenöt éve a földgáz-üzemű gépjárművek első számú gyártójának (OEM) számít Európában. A csoport kínálja a környezetbarát bi-fuel (földgáz/benzin kettős üzemű) modellek legszélesebb választékát. 1997 és 2012 között a taljánok több mint 500 ezer Natural Power (kettős üzemű) személygépkocsit és haszongépjárművet értékesítettek.
 
Nem mellékesen, a Fiat töretlenül fejleszti eco:Drive alkalmazását, amely személyre szóló ajánlásokkal segíti a kedvezőbb vezetési stílus kialakítását. Az alkalmazás a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, az üzemanyag-fogyasztás mérséklésére vonatkozó tanácsok mellett segít számszerűsíteni a környezetvédelmi előnyöket. Tavaly már az eco:Drive mobilalkalmazást is megszületett: ennek lényege, hogy a felhasználók okostelefonján keresztül azonnali visszajelzést tesz lehetővé. „Jelenleg a 90 ezer aktív eco:Drive felhasználó évente 5000 tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást” – állítja a Fiat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez