Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Magyar tejet vontak ki a forgalomból

2013. március 7., MTI
Címkék: gombaméreg aflatoxin szennyezett tej
Magyarországról származó aflatoxinos tejet vontak be a román hatóságok - jelentette be Daniel Constatntin román mezőgazdasági miniszter csütörtökön.
A rákkeltő aflatoxinnal szennyezett tejet egy romániai kereskedőnél találták, aki Magyarországról vásárolta a tejet, a második szennyezett adagra pedig egy román tejfeldolgozó cégnél bukkantak rá - mondta a miniszter.
 
A miniszter elmondta, nincs ok a pánikra, hiszen a szennyezett tejet bevonták még mielőtt az üzletek polcaira került volna. A tárcavezető nem közölt részleteket arról, hogy mekkora mennyiségről van szó, illetve hogy az ország mely részén vonták be a tejet.
 
"Romániában is elkezdődtek a szigorúbb élelmiszerbiztonsági ellenőrzések, és ahogy haladunk, újabb és újabb dolgok derülnek ki" - mondta a miniszter, aki szerint a legújabb élelmiszerbiztonsági figyelmeztetést a tejpiacon kellett kiadni az aflatoxinnal szennyezett áru miatt.
 
Romániában ez az első eset, amiről a hatóságok bejelentést tesznek azt követően, hogy február közepén Szerbiában kirobbant az aflatoxinos tejbotrány.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Kapcsolódó oldalak
»Aflatoxin a tejben?

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez