Keresés a tartalomban:
Jog

NFH felhívás: ügyeljünk a vízmérőre

2012. március 8., NFH
Címkék: vízmérőóra vízmérőakna NFH
Az NFH felhívása szerint a vízmérőakna, és a vízmérőóra tisztántartásáról, és hozzáférhetőségéről a fogyasztó köteles gondoskodni.
A közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995. (IV. 5.) Kormányrendelet alapján a vízmérőakna, illetve vízmérőhely hozzáférhetőségének biztosításáról és tisztán tartásáról a fogyasztó köteles gondoskodni. Ugyanez vonatkozik a vízmérő fagy elleni megfelelő védelmére is – áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Közleményében (NFH).
 
Az NFH felhívja a vízfogyasztók – különösen a hétvégi házak és üdülő tulajdonosok - figyelmét, hogy az idei év rendkívüli időjárására tekintettel fokozott figyelmet kell fordítani a felhasználási hely vezetékszakaszainak és vízmérőinek állapotára, mivel az esetleges elfagyásokból eredő meghibásodások súlyos károkat okozhatnak (például a környezetbe elszivárgó víz talajszerkezeti változást idézhet elő, amely esetlegesen az épületek statikai állapotát károsan befolyásolhatja) – szól a hatósági figyelmeztetés.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez