Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

A fogyasztók félnek a mobilos fizetéstől

2012. március 2.
Címkék: mobil fizetés mobiltrazakció védelem
A mobiltranzakciók száma jelentősen növekedne, ha bármilyen védelemben részesülhetnének a fogyasztók – derül ki az Assurant Solutions mobil fizetési trendeket vizsgáló kutatásából.
A speciális biztosítási termékek nyújtására szakosodott cég felmérése szerint az ügyfelek mobil pénzügyi tranzakciók iránti hajlandósága, valamint a kínált védelmi, biztonsági funkciók között erős összefüggés van.
 
A mobil pénzügyi tranzakciók közé tartozik többek között a bolti vásárlás, az online bankolás, a számla befizetés valamint az online vásárlás.
 
Az Assurant Solutions Európáért felelős mobil üzletfejlesztési vezetője szerint a fogyasztók továbbra is félnek a mobilon elvégezhető pénzügyi tranzakcióktól. Ezen tranzakciók ügyfelek általi elfogadottsága a vizsgált országokban továbbra is rendkívül alacsony, mivel az emberek többségének komoly biztonsági aggályai vannak.
 
A biztosító mintegy 1000 mobiltelefon használó körében végzett felmérést Spanyolországban, Németországban, Argentínában, Kínában és az Egyesült Államokban.
 
A válaszok alapján kiderült, hogy a fogyasztók mind az öt piacon tartanak attól, hogy kiadják bankszámlájuk adatait, személyazonosságukat, félnek a jelszólopástól, illetve mobil eszközeikhez kapcsolódó személyes adataik sebezhetőségétől.
 
Ugyanakkor az is kiderült, hogy jóval nagyobb érdeklődést mutatnák a mobiltranzakciók iránt, ha bármilyen biztonságot garantáló termék, funkció vagy szolgáltatás kapcsolódna hozzájuk.
 
A készülékekhez és adatokhoz kapcsolódó kiegészítő védelmi funkció tehát kulcsfontosságú szerepet játszik a mobilpénztárcában rejlő lehetőségek kiaknázásában.
 
biztositasiszemle.hu

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez