Keresés a tartalomban:
Autó

Elvesztette első helyét a Honda

Minőségi toplista

2012. március 1., MTI
Címkék: Subaru autóteszt Consumer Reports Honda Volkswagen Ford Hyundai
A független amerikai fogyasztóvédelmi magazin, a Consumer Reports éves autóipari tesztjén – négy éves győzelmi sorozat után – ezúttal nem a Honda szerepelt a legjobban.
A 2012-es felmérésben – a tesztelés történetében először – a Subaru szerepelt a legjobb helyen, a második helyet a Mazda foglalta el, a bronzérem pedig a Toyotáé. Az elmúlt négy év mindegyikében győzelmet bezsebelő Honda ezzel a negyedik helyre csúszott vissza, elsősorban az átalakított modellek, a Civic és az Odyssey miatt.
 
Bár a japán gyártók még mindig a lista első öt helyét foglalják el, az áttervezett típusok egy része esetében már érezhető a költségcsökkentés hatása a Honda és a Toyota esetében – mondta az eredmények kapcsán a Reutersnek David Champion, a Consumer Reports autóipari ágazatának vezetője.
 
A legnagyobb fejlődést ugyanakkor szintén egy japán gyártó, a Mazda érte el: a két, korábban gyengén szereplő modelljét maga mögöt hagyva a második helyre ugrott a cég. És bár a Chrysler továbbra is az utolsó helyen szerepel, átdolgozott modelljeinek köszönhetően a második legnagyobb javulást ért el egy év alatt.
 
Az amerikai versenytárs, a Ford viszont a legnagyobb zuhanást szenvedte el azzal, hogy a tavalyi ötödikről a tizedik helyre esett vissza. A felmérés tanúsága szerint a gondot nem az úton mutatott teljesítmény okozza (ez javult is kissé), hanem az érintőképernyős rendszerek irányíthatóság, amivel kapcsolatba sok panaszt regisztrált a lap. A legjobb európai gyártó címet a hatodik helyezett Volvo érte el, amelyet a Nissan, a holtversenyben nyolcadik helyet elérő és Hyundai, valamint a Volkswagen, a Mercedes és a GM követ.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez