Keresés a tartalomban:
Életmód

PET palack és aludoboz visszagyűjtő kampány

2012. június 8.
Címkék: környezetvédelem PET palack alumínium doboz Tesco áruházlánc
2012. május 11. és október 31. között újra extra nyereményekkel díjazza az összegyűjtött újrahasznosítható hulladékot a Tesco. Az ezt megelőző kampány során 18 millió PET palack és 57 millió aludoboz gyűlt össze az áruházlánc újrahasznosító pontjain.
A kampány ideje alatt garantált nyereményt kapnak azok, akik 5 matricát gyűjtenek az erre kialakított pontgyűjtő füzetbe. Egy matricáért 20 darab PET palackot vagy ugyanennyi aludobozt kell visszavinni a kijelölt áruházakba. A kampány első (május 11. és május 30. között) és utolsó hónapjában (október 1. és október 31. között) Zewa dobozos papír zsebkendők a garantált nyeremények. A június-július időszakban 50 ClubCard pontot, míg augusztus 1. és szeptember 30. között 1,5 literes Naturaqua szénsavmentes ásványvizet vehetnek át a vásárlók.
 
A Tesco 2011-ben egy új, központi bálázó üzemet épített, amely alkalmas arra, hogy az áruházakból ideszállított hulladékot olyan specifikációk alapján bálázza, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül az újrahasznosítóhoz kerüljön. Ez nagyon komoly környezetvédelmi előrelépés, hiszen plusz körök kerültek ki az újrahasznosításból, ráadásul a hulladékok elszállítására az áruházlánc nem külső cégeket foglalkoztat, hanem a saját, áruszállításra alkalmazott kamionjai szabad kapacitását használja fel erre a célra. Ez rengeteg Co2 kibocsátástól kíméli meg a környezetet. Emellett a folyamat hatékonyabb működést tesz lehetővé.
 
„Az előző gyűjtés eredménye rekordnak számít a Tesco eddig meghirdetett kampányai során. Reméljük, hogy az új akció hasonlóan szép eredményt fog hozni, hiszen azt látjuk, hogy vásárlóink egyre tudatosabban törekszenek a környezet megóvására. Ezt mutatja az a tendencia is, hogy egyre kevesebb eldobható bevásárlótáskát értékesítünk, mind többen váltanak alternatív megoldásokra, amelyekből széles kínálat áll rendelkezésre áruházainkban” - mondta Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez