Keresés a tartalomban:
Életmód

A munkamánia tönkreteszi a családi vakációt!

2012. június 14., Szabó Zoltán Attila
Címkék: felmérés netbook okostelefon üzletember nyaralás e-mail munka internet
Készült egy eléggé aggasztó felmérés – 80 ország több mint 16 ezer válaszadójának részvételével – ami szerint az emberek többsége már a tengerparton sem tud kiengedni, mert a rengeteg okostelefon, netbook és mindenhol elérhető internetkapcsolat miatt a vakáción is „utolérik” a szerintük fontos üzleti, vállalati ügyek. Ez a gyakorlat persze nem tesz jót az egészségnek!
Ahelyett, hogy a medence partján lazítana vagy a családjára és barátaira szánná az idejét, az emberek közel kétötöde napi egy-három óra munkát igyekszik beszúrni a nyaralás programjai közé. A kikapcsolni képtelen üzletemberek 17 százaléka súlyos munkamániás: szeretteiket elhanyagolva a nyaralás alatt is naponta több mint három órát dolgoznak.
 
Mi a helyzet itthon? A magyar alkalmazottak nem csak túl sok munkát visznek el magukkal a vakációra, de egyenesen képtelenek megválni okostelefonjaiktól és netbookjaiktól: 29 százalékuk állítja, hogy a szabadság mindössze a megszokott üzletmenet kissé csökkentett módú változata. Ezért pihenés helyett a nyaralásuk kétségbeesett zsonglőrmutatvánnyá alakul a munkahelyi feladatok, valamint a háborgó partnerek és a csalódott gyerekek között egyensúlyozva.
 
Christoph Volni, a Regus magyarországi vezetője a felmérés eredményei kapcsán megjegyezte: „a technológiai fejlődés előnye és egyben hátránya is, hogy az alkalmazottak mindig elérhetővé váltak. Egyesek számára túlságosan nagy a kísértés, hogy egy pillanatra ránézzenek az e-mailjeikre, innen pedig már csak pár lépés egy-két feladat elvégzése. A rengeteg okostelefon, netbook és a mindenhol elérhető internetkapcsolat miatt egyre nehezebb igazán kikapcsolódni. Ha viszont szeretnénk megőrizni egészségünket, fontos néha szünetet tartani, és kizárólag a barátokkal vagy a családdal foglalkozni.”
 
Jellemző, hogy azért, hogy a nappali családi programokban részt vehessenek, sokan éjszaka próbálnak dolgozni. Ezzel viszont nem csak egy lépéssel közelebb kerülnek a kiégés állapotához, hanem a többiek nyaralását is tönkreteszik. A vállalatoknak éppen ezért illene átgondolniuk, hogy a dolgozók kímélése érdekében hogyan növelhetnék a produktivitást és hatékonyságot.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez