Keresés a tartalomban:
Elektronika

Frekvencia nélkül a negyedik mobilszolgáltató

22012. június 27., eGov Hírlevél
Címkék: mobil mobiltelefon mobilszolgáltató frekvencia roaming
Nem veheti használatba frekvenciáit az állami mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt., egy hétfői bírósági döntés értelmében. A Magyar Posta, az MFB-Invest és az MVM konzorciumaként megalakuló cég így érdemi munkát nem végezhet, a mobilcég indulása pedig további hetekkel csúszhat.
A Fővárosi Bíróság egy hétfőn tartott tárgyaláson ideiglenes intézkedésként megtiltotta hogy az MPVI Mobil Zrt. „a 900 MHz-es frekvenciaárverés eredményeként született határozatból eredő jogait gyakorolja, mindaddig, amíg a felperes mobilszolgáltatók végrehajtás felfüggesztése iránti kérelme jogerősen elbírálásra nem kerül”. Vagyis a negyedik mobilszolgáltató egyelőre nem jogosult sem az elnyert frekvenciák használatára, sem pedig a jelenlegi mobilcégektől belföldi roaming szolgáltatás igénybevételére.
 
Az állami konzorcium idén tavasszal, az NMHH árverésén, verseny nélkül, minimum árért hozta el a frekvenciacsomagot, s ebben az eljárásban arra is jogosultságot nyert, hogy saját hálózata kiépítéséig a jelenlegi szolgáltatókét vegye igénybe. Az árverés végeredményét a Magyar Telekom és Telenor is megtámadta, mondván, az eljárás szabályai ellentétesek voltak hatályos jogszabályokkal, s uniós szabályokat is sért a végeredmény. A kereset beadásakor kérték a bíróságtól, hogy függessze fel az árverés végrehajtását. E kérést a bíróság első fokon elutasította, az NMHH ezt követően kiadta a cégnek a frekvencia-használati engedélyt, a szolgáltatók pedig fellebbeztek.
 
Most azonban a bíróság a szolgáltatók és az NMHH közti perben döntött úgy, hogy az állami cég nem gyakorolhatja a nyertes jogait és nem használhatja az elnyert frekvenciáit.
 
A bíróság szerint az ideiglenes intézkedés elrendelése azért indokolt, mert a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmek elbírálásáig függő jogi helyzet áll fenn, hiszen az ítélőtábla dönthet úgy, hogy a határozat végrehajtását felfüggeszti. – Ez pedig azt jelenti, hogy a jogerős döntésig nem érvényes az NMHH által kiadott frekvenciahasználati engedély sem – vélekednek a távközlésben jártas jogászok.
 
Az ideiglenes intézkedés ellen az állami cég fellebbezhet, de erről az eljárási határidők ismeretében a bíróság a következő tárgyalási nap, július kilencedike előtt aligha dönthet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez