Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Napközbeni átutalás projekt

: Jelentős előnyhöz jutnak a banki ügyfelek

2012. június 12., MNB
Címkék: Magyar Nemzeti Bank napközbeni átutalás SEPA
Az eddig megszokotthoz képest 2012. július 1-jét követően egy munkanappal rövidebb lesz a belföldi forintátutalások teljesítési ideje, ha az ügyfél elektronikusan utal a más banknál, takarékszövetkezetnél, hitelszövetkezetnél (pénzforgalmi szolgáltatónál) vezetett számlára.
A korszerűbb rendszer várhatóan jelentős előnyöket jelent majd a lakosság és a vállalatok számára egyaránt. Elegendő az esedékesség napján utalni, és így a napon belül megkapott pénzt ugyanazon a napon belül további fizetésekre is fel lehet majd használni. Ezen kívül az ügyfelek (főleg a vállalatok) egy átutaláshoz kapcsolódóan az eddiginél több adatot tudnak közölni és fogadni.
 
Az MNB olyan szabályozást vezetett be, amely szerint a befogadott és fedezettel rendelkező belföldi forint átutalási megbízásokat (természetesen a banki nyitvatartási időn belül) legfeljebb 4 órán belül el kell juttatni a címzett számlájára. Ez megfelel 2007/64/EK irányelv követelményeinek is, amely belföldi fizetési művelet esetében engedélyezi – tagországi döntéstől függően – az irányelvben meghatározottaknál rövidebb teljesítési határidők előírását.

Tekintse meg a Magyar Nemzeti Bank - a témával kapcsolatos - tájékoztató kisfilmjét!





Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez