Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Csökkentett gyúlékonyságú cigaretta

2011.november 26., europa.eu
Címkék: cigaretta Európai Bizottság szabvány baleset
Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 2011. november 17-én új biztonsági szabványokat tettek közzé, amelynek valamennyi, Európában értékesített cigarettának meg kell felelnie.
Az intézkedés indoka, hogy az EU-ban évente több mint 30 000 dohányzáshoz kapcsolódó tűzeset fordul elő, amelyek ezernél is több halálos áldozatot és több mint négyezer sérültet követelnek. A csökkentett gyúlékonysági képességű cigaretták bevezetésével több mint 40 százalékkal csökkenthető a halálesetek száma. A gyártók új eljárást alkalmaznak, a nem szívott cigaretta parazsa egy idő után önmagától elalszik, mivel a cigarettapapírba beépített gyűrű megakadályozza a megfelelő mennyiségű levegő bejutását. A csökkentett gyúlékonyságú cigaretta rövidebb ideig ég, így tehát kisebb annak a valószínűsége, hogy a környező bútorok, ágynemű vagy más anyagok tüzet fognak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez