Keresés a tartalomban:
Elektronika

Eljárás a Microsoft ellen

2012. július 20., Bruxinfo/EUvonal
Címkék: Microsoft Európai Bizottság böngésző Internet Explorer verseny választás szabadsága uniós jogszabály
Eljárást indított az Európai Bizottság a Microsoft ellen, amiért a szoftvergyártó cég nem teljesítette a szabad böngészőválasztásra vonatkozó korábbi brüsszeli határozatot.
Az Európai Bizottság 2009 januárjában jelezte a Microsoftnak, hogy az előzetes véleménye szerint az európai uniós versenyjogi szabályokat sérti, hogy a cég a Windows operációs rendszerbe integrálja az Internet Explorer böngészőt, rontva ezzel a többi böngészőt üzemeltető cég piaci helyzetét.
 
Az Európai Bizottság 2009 decemberi határozatában jogilag kötelezővé tette a cég számára, hogy a Microsoftnak az Európai Gazdasági Térségben értékesített Windows példányaiba egy olyan párbeszédpanelt kell beépítenie, amelyen a felhasználók a telepítéskor kiválaszthatják az általuk kedvelt böngészőt. Az amerikai cégnek 2014-ig kellett volna ezt alkalmaznia.
 
Joaquín Almunia versenypolitikáért felelős biztos az esettel kapcsolatban elmondta: a versenytársak jelezték, hogy 2011 februárja óta eltűnt a választási képernyő a Windows-ból. A biztos szerint mindezzel mintegy 28 millió felhasználónak nem volt meg a választás szabadsága 2011 februárja óta. Ha az eljárás során bebizonyosodik, hogy a Microsoft valóban megsérti az uniós jogszabályokat, a Microsoft számíthat szankciókra – mondta Almunia.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez