Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Drágább lesz a kenyér

2012. augusztus 1., MTI
Címkék: kenyér búza felvásárlási ár sütőipar Pékszövetség liszt
A liszt ára augusztus 1-től kilogrammonként 18-20 forinttal emelkedett az aratást megelőző időszak árához képest, ezért a kenyér ára is várhatóan emelkedik - közölte a Magyar Pékszövetség.
Figyelemmel arra, hogy a sütőipari vállalkozások különböző piaci körülmények között gazdálkodnak, ezért augusztus és szeptember hónapban eltérő mértékű (konkrétan nem pontosított), de jelentős mértékű átadási áremelkedést prognosztizálnak - áll a közleményben.
 
A szakmai szervezet hozzáteszi: a búza felvásárlási ára - a bel- és a külföldi termés jelentős csökkenése miatt - magas értékről indult. Így a malmok augusztus végére szeptember elejére további liszt áremelést jeleztek. A liszt ára emiatt szeptemberre elérheti a kilogrammonkénti akár a 100 forint körüli árat is.
 
A gyártási költségnövekedés mellett - az üzemanyag áremelkedés miatt - a szállítási költségek emelkedése is tovább sújtja az amúgy is a nehéz helyzetben lévő sütőipari vállalkozásokat - jegyzi meg a közlemény.
 
A Magyar Pékszövetség emlékeztet: az elemzések szerint a tartalékokkal nem rendelkező sütőipari vállalkozások kénytelenek az emelkedő költségeket átadási áraikban érvényesíteni, különben ugyanis a gazdálkodásukat ellehetetlenítő veszteségeket kell elszenvedniük. Ez pedig a sütőiparban foglalkoztatott munkavállalók létbiztonságát is veszélyezteti - olvasható a közleményben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez