Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Csongrádban a legnehezebb munkához jutni

2014. január 30., Sz.Z.A.
Címkék: munka munkanélküliség álláskeresés álláshirdetés
Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derült ki egy friss statisztikából, amelyet az egyik népszerű apróhirdetési portál tett közzé.
Közlésük szerint „főleg kékgalléros, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek” a felhasználók. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.
 
Melyek manapság a legkelendőbb munkakörök – ezt vizsgálta a jófogás.hu.. Az eredmények szerint Magyarországon ma értékesítőkre van a legnagyobb igény, minden tízedik hirdetésben „sales” jellegű munkára keresnek jelentkezőt. Kiemelkedően népszerű szakma a szerelőké is, minden nyolcadik hirdetés nekik szól. Pénzügyi tanácsadókra, takarítókra, gépkocsivezetőkre is szükség van, valamint a vendéglátóipar is jó eséllyel felszipkázza az állástalan szakácsokat, pultosokat.
 
Más képet fest a piac, ha a munkakeresők oldaláról vizsgáljuk meg: az állásra vadászók 15%-a takarítani szeretne, 12% bármilyen munkát elvállalna, 10% eladóként állna be egy üzletbe. Sokan vágynak arra is, hogy ügyintézőként foglalkoztassák őket.
 
Budapesten úgy-ahogy jobb a helyzet, mint vidéken: a fővárosban minden keresőre majd’ két álláshirdetés jut. Az online statisztikák alapján főleg az ország nyugati felében akad munkalehetőség – legalább annyi állás van, mint ahány kereső –, Borsodban, Tolnában és Szabolcsban már kevésbé pozitív a mérleg. A legnehezebb helyzetben a csongrádiak vannak: itt kétszer annyian keresnek munkát, mint ahányan munkavállalót.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez