Keresés a tartalomban:
Autó

Ázsia kedvence: a Jeep

2014. január 10., Sz.Z.A
Címkék: Jeep Chrysler autó terepjáró üzemanyagfogyasztás Juventus
A Jeep az elmúlt években újra csúcsformába került. A reklámpiacon is, hiszen Európa­szerte feltűnést keltett kiváló kapcsolatuk a legendás torinói futballklubbal, a Juventusszal. 2013-ban minden idők legjobb globális eladásait könyvelhette el a márka.
Összesen 731 565 kocsit értékesítettek világszerte. Sikerüket megmagyarázza, hogy Dél­Kelet­Ázsiában 26 százalékkal, Kínában 29 százalékkal erősödtek, de még az USA piacán is izmosodtak A Jeep márka globális eladásai sorban a második évben döntötték meg a korábbi rekordot.
 
2013­ban összesen 731 565 Jeep talált gazdára a világpiacokon, szemben az annak idején szintén rekordnak számító, 2012­es 701 626 darabbal. – A Jeep márka eladásai globálisan és az Egyesült Államokban egyaránt negyedik éve emelkednek; az elmúlt két évben egyenesen éves rekordokat értünk el – erősítette meg Mike Manley, a Crysler Group LLC Jeep elnök­vezérigazgatója.
 
A siker titka alighanem a korábbiaknál sokszorta kedvezőbb közúti menetdinamikában és üzemanyag­fogyasztásban keresendő, no és abban, hogy mindeközben képesek voltak megőrizni a márkára jellemző legendás terepképességeket.
 
A Cryslernél különösen elégedettek a Jeep Cherokee teljesítményével: az új modell az értékesítés első két hónapjában több mint 25 ezer példányban talált gazdára. A Jeep márka eladásai világszinten 4, az Egyesült Államok piacát tekintve 3 százalékkal emelkedtek 2012­hez képest. Ráadásul 2013­ben 26 százalékkal erősödtek meg Dél­Kelet­Ázsiában. A világ legnagyobb újautó­piacán, Kínában pedig a Jeep 29 százalékkal növelte eladásait.
 
A csúcssikernek a Grand Cherokee mondható (255 005 eladott négykerekű világszinten), majd jön a Wrangler, a Compass, a Patriot és a Cherokee.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez