Keresés a tartalomban:
Elektronika

Mik a leghasznosabb applikációk?

2014. január 16., marketinginfo/SV
Címkék: applikáció digitális határidőnapló internet
Az Ipsos felmérése szerint reform táplálkozással kapcsolatos és a gyógyszerbeszedést ütemező egészségügyi vonatkozású applikációkat tartják a magyarok a leghasznosabbnak. A hazai netezők ötöde használ ilyen jellegű alkalmazásokat.
Az Ipsos nemzetközi kutatása szerint az orvosi, egészségügyi és fitnesz applikációkat használók döntő többségének kilencből nyolc alkalmazás jelentős segítséget nyújt a mindennapokban..
 
A leghasznosabbnak a testedzéshez (82%) és az egészséges táplálkozáshoz (79%) kapcsolódó applikációkat tartják. A magyar felhasználók érdeklődése valamivel lanyhább a testedzés iránt (73%), az egészséges táplálkozás terén azonban nem maradunk el a nemzetközi átlagtól (82%). A fogyókúrázással foglalkozó alkalmazásokat 68% tartja hasznosnak, ehhez közelít a magyarok véleménye is (61%).



Nemzetközi szinten előszeretettel használják a stressz-csökkentéshez (65%), az alvásminőség javulását segítő (62%) és a koleszterinszint-csökkentéshez (61%) köthető applikációkat. Ezek közül a magyarok leginkább az alvásminőséget javító (70%) és a koleszterinszint tartását segítő digitális alkalmazásokban (66%) bíznak jobban.
 
Az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéről vezetett digitális határidőnaplót 57% tartja hasznosnak, a gyógyszerbevétel időzítéséhez pedig 59% folyamodik ily módon segítségért. A magyar felhasználók hasznosabbnak ítélik ezeket a területet a maguk 71, ill. 77%-ával.
 
A dohányzásról való leszokást segítő applikációkat a felhasználók kevésbé (48%) tartják hasznosnak a többihez képest. A magyarok véleménye is ehhez közelít (54%).

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez