Keresés a tartalomban:
Autó

Amerika és Európa is díjazta a Volvo-biztonságot

2012. február 7.
Címkék: Volvo NHTSA törésteszt Euro-NCAP autó
A Volvo V60-as immár az Atlanti-óceán mindkét oldalán bizonyított: az Euro-NCAP értékelésen öt csillagot kapott és a „Nagy családi autók” kategóriájában is elnyerte a legjobb autó címét. A Volvo S60 pedig az Egyesült Államokban ötcsillagos általános értékelést ért el az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administartion) törésteszten.

Az elmúlt években régi hírnevéhez nem mindig méltón szereplő svéd óriás úgy fest, megint jó irányba halad; nem csoda, hogy Thomas Broberg, a Volvo Car Corporation vezető biztonsági tanácsadója sem titkolta elégedettségét, mikor kiemelte: „nagyszerű hír, hogy különböző kontinenseken számos független értékelés is megerősítette azon célunkat, hogy a piacon kapható legbiztonságosabb autókat kínáljuk vásárlóinknak. Ez azonban csak egy része modelljeink tényleges biztonsági teljesítményének és azon erőfeszítéseinknek, amelyeket a világszínvonalú biztonság kialakítására fordítunk.”
 
Amellett, hogy a Volvo V60 az Euro-NCAP értékelés „Nagy családi autó” kategóriájában az első helyen végzett, a City Safety koccanásgátló rendszerért is elismerést kapott. A bemutatkozásakor világújdonságnak számító masina az alapfelszereltség részét képezi valamennyi 60-as, illetve a V70, az XC70 és az S80-as modellben.
Az Egyesült Államokban az S60 ötcsillagos általános értékelést kapott az NHTSA biztonsági értékelése – más néven a US-NCAP (New Car Assessment Program) – keretein belül. Az S60 volt az egyetlen olyan autó, amely mindhárom törésteszten (frontális, oldalütközés oszloppal és oldalütközés fallal) öt csillagot szerzett, és a borulási teszten is megkapta a maximumot. Jelenleg ez az egyetlen luxuskategóriás európai automobil az Egyesült Államokban, amely kimagasló NHTSA-értékelést tudhat magáénak.

Sz.Z.A.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez