Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Kiváló magyar élelmiszerek

80 cég több mint 400 terméke a védjegyprogramban

2012. február 7.
Címkék: kiváló élelmiszer Foodapest minőség védjegy KME
A Foodapest élelmiszeripari szakkiállításon átadták a Kiváló Magyar Élelmiszer (KME) díjakat. A tizennégy éves védjegy idei díjazottjai között számos hús - tejtermék található, de akad alkoholos ital is.
A díjakat Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes-államtitkára adta át, aki kiemelte, hogy érezhetően nő a hazai termékek iránti kereslet. A KME mint kiemelt minőséget tanúsító, megkülönböztető minősítő jel, hasznos tájékoztatást adhat a vevőknek.
 
A védjegy odaítélésénél fontos szempont, hogy legalább egy tulajdonságban kiemelkedjen a pályázott termék a piacon található hasonlóak közül, esztétikus és praktikus legyen a csomagolása.
 
Csak azok a termékek kaphatják meg a díjat, melyek nem csupán finomak, és megfelelnek az élelmiszer-szabályozás kritériumainak, hanem egy vagy több jellemzőjében meg is haladják azokat. A piros-fehér-zöld embléma azokat az ellenőrzött magyar élelmiszereket jelöli, amelyek kimagaslanak a piacon kapható hasonló termékek közül.
 
A kiváló élelmiszereket bíráló döntnökök – az élelmiszer-ipari szakma neves képviselői, szakértői, – a szigorú minőségi, érzékszervi követelményeknek való megfelelést a védjegy elnyerése után is rendszeresen ellenőrzik. A tizennegyedik évébe lépett védjegyprogramban már közel 80 cég több mint 400 terméke szerepel.

Az ebben az évben díjazott termékek:

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez