Keresés a tartalomban:
Elektronika

Hibás laptop akkumulátorok

2012. január 25.
Címkék: Hewlett Packard HP akkumulátor laptop lítium-ion fogyasztóvédelem
Közel félmillió dollárt kell fizetnie a Hewlett-Packard-nak meghibásodott akkumulátorai miatt. Két esetben emberi sérülés is történt.
Összesen 22 esetet jegyeztek fel hibás akkumulátorok túlhevüléséből következően a Hewlett-Packard laptopjai kapcsán - írja a computerworld.hu. Az első 2007 szeptemberében következett be, ám hónapokig még csak be sem jelentették a meghibásodást. A helyzet csak a napokban rendeződött; a HP kénytelen 425 ezer dollárt fizetni - jelentette be tegnap az amerikai Fogyasztóvédelmi Bizottság.
 
A meghibásodást az egyébként általánosan használt lítium-ionos akkumulátor okozta, melyeket a vállalat egyes új noteszgépeiben kiegészítőként vagy alkatrész formájában értékesített. A telepek hibás kialakításuk miatt ugyan nem szükségszerűen, de néhány alkalommal túlhevülhettek, ami miatt kigyulladtak a gépek. Több olyan esetet jegyeztek fel, amikor a készülékből lángok törtek fel, állította a bizottság.
 
Nem sokkal a bejelentést követően a HP a nyilvánossághoz fordult, melyben a fentieket elismerve bejelentette akkumulátor-visszahívási programját. Ez összesen 32 ezer telepet érint, közölte az amerikai vállalat. Legalábbis egyelőre, mert a fogyasztóvédelem továbbra is várja azok panaszát, akiknek gondot okozott a rakoncátlankodó energiatároló - http://saferproducts.gov/ ezen a website-on tehetnek bejelentést.
 
Nincsen egyedül a problémával a Hewlett-Packard, a lítium-ionos akkumulátorokkal előfordulnak problémák. A Dell és a Toshiba hasonló visszahívási akcióval volt kénytelen élni az elmúlt években - utóbbi gyártók a Sony által készített energiatárolók hibái miatt kényszerültek erre a lépésre - adta hírül az online szaklap.
 
Forrás: computerworld

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez