Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Veszélyes szénmonoxid érzékelő!

Ezeket a termékeket vonják ki a hazai piacról

2014. február 7., RAPEX/FL
Címkék: RAPEX veszélyes termék áramütés uniós szabály fogyaszatóvédelmi hatóság
Az EU közzétette a veszélyes termékek visszahívására vonatkozó gyorsjelentését, Magyarországról egy ismeretlen márkájú szénmonoxid jelzőt és két játékot hívnak vissza. A CO érzékelőben egyes elektromos vezetékek szigetelése nem megfelelő, ezért fennáll az áramütés veszélye. A mérőt leveszik a hazai üzletek polcairól, a már értékesített darabokat pedig visszaveszik.
A Kínából származó, BWK033AC típusszámú szénmonoxid érzékelőt azért vonja ki a piacról a hazai fogyasztóvédelmi hatóság, mert nem felel meg az elektronikai eszközökre vonatkozó uniós szabályoknak.



Szintén visszahívják GS588 típusjelzés alatt futó bébikompot. A nyolckerekű, gurulós babaszéket a terméken található matrica szerint a Golden Sport Kft. forgalmazza Magyarországon. Az hatóság azért döntött a visszahívás mellett, mert a bébikomp ülése és szerkezete nem elég stabil, könnyen felborulhatnak vele a babák.
 
Az lista harmadik, Magyarországon forgalmazott szereplője szintén Kínából érkezett. A Firefly márkájú, ismeretlen típusszámú gördeszka felszínét nem csúszásgátló felület borítja, így a gyerekek lecsúszhatnak róla.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez