Keresés a tartalomban:
Elektronika

Androidosok veszélyben

10 millió vírus mobilokra

2014. február 14., privatbankar.hu/SV
Címkék: Android vírus Googpe Play Kaspersky Lba alkalmazás szoftver mobiltelefon okostelefon
Továbbra is az androidos mobil eszközökre összpontosítanak a támadások: a Kaspersky Lab jelentése szerint januárban meghaladta a 10 milliós határt a rosszindulatú androidos alkalmazások száma. A vállalat 2014 januárjáig megközelítőleg 200 ezer egyedi mobil vírust gyűjtött össze. Hogyan lehet ezek ellen védekezni?
Továbbra is az androidos mobil eszközökre összpontosítanak a támadások: a vállalat jelentése szerint januárban meghaladta a 10 milliós határt a rosszindulatú androidos alkalmazások száma.
 
A Google Play hivatalosan 1 103 104 alkalmazást kínált január 30-án. Azonban a nem hivatalos app áruházakban sokkal több alkalmazást is találhattak a felhasználók, amelyeknek nagy része valószínűleg kártékony vírus. A Kaspersky Lab eddig 10 millió kétes eredetű alkalmazást azonosított, ami azt bizonyítja, hogy egyre gyakrabban támadják a legálisnak tűnő Android szoftvereket.
 
A legtöbb esetben a rosszindulatú programok a felhasználók pénzügyi információit célozzák. Pontosan ez volt a helyzet például a Carberp trójai mobil verziójával, amely Oroszországból származott. Ez a vírus ellopja a felhasználók bejelentkezési adatait, miközben azokat egy bank szerverének küldik. A Kaspersky Lab szakértői szerint a legtöbb rosszindulatú androidos alkalmazást Oroszországban írják.

Öt tipp:


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez