Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Kampány a biztonságos magyar élelmiszerekért

2011. február 1.
Címkék: élelmiszerlánc-felügyelet mérgező élelmiszer baromfitermékek magyar élelmiszer élelmiszer vizsgálat
Az élelmiszerbotrányos időkben az Agrármarketing Centrum (AMC) minden lehetséges eszközzel támogatja a biztonságos magyar élelmiszerek piacra jutását, a népszerűsítésre pedig külön hangsúlyt fektet.
Az elmúlt időszakban sorozatosan láttak napvilágot sajtóhírek, melyek az EU más tagországaiban nem megfelelő minőségű, mérgező élelmiszerek forgalomba kerüléséről számoltak be.

Magyarországon szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti rendszer működik, amely egységesen a termőföldtől a fogyasztó asztaláig, az élelmiszerlánc teljes szakaszában elvégzi az ellenőrzéseket. A szabályozás nemzetközi mércével mérve is példaértékű módon képes megvalósítani a teljes élelmiszerlánc felügyeletét, amelyben különös súlyt kap a lakosság tájékoztatása is. A hazai piacra kizárólag biztonságos és megfelelő minőségű élelmiszerek kerülhetnek. Ezt tovább erősíti a tavaly nyáron bevezetett másodlagos élelmiszervizsgálat is.

Mindezekkel összhangban az Agrármarketing Centrum (AMC) a Baromfi Terméktanács kiadott közleményére reagálva jelzi: eddigi tevékenységét folytatva továbbra is minden lehetséges eszközzel támogatja a biztonságos magyar élelmiszerek, ezen belül a baromfitermékek piacra jutását is kül- és belföldön egyaránt. Az intézmény az elkövetkező időben fokozott hangsúlyt kíván helyezni a biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítésére, segítve ezzel a magyar élelmiszeripari termékek piaci pozíciójának megerősítését.

Az AMC kiemelt szerepet szán a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet viselő termékek népszerűsítésének. A védjegyes termékek ellenőrzött forrásból származó, Magyarországon előállított élelmiszerek, melyeknek a hasonló termékeknél magasabb minőségét a szigorú védjegyhasználati követelmények és a folyamatos független minőségi ellenőrzések garantálják. A magyar fogyasztók egyre gyakrabban találkozhatnak a már jól ismert jelöléssel, és vásárlásukkal minden jel szerint egyre többen szavaznak bizalmat a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez