Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel tárgyalt a PSZÁF

2012. február 28.
Címkék: közérdekű kereset fogyasztó fogyasztóvédelem civil szervezet pénzügyi tanácsadás OFE Indra PSZÁF
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szakmai konzultáción egyeztetett a fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel. A résztvevők áttekintették 2011 legfontosabb szakmai eseményeit, tavalyi fogyasztóvédelmi tevékenységüket és az idei évi elsődleges feladatokat.
Egyetértettek abban, hogy a 2011-es év komoly próbatétel volt a fogyasztóvédelemben, hiszen a nyugdíjrendszer átalakítása, a devizaalapú hitelek törlesztési nehézségei, s a végtörlesztés lehetősége megsokszorozták az addig is nagyszámú fogyasztói megkereséseket. A civil szereplők sikeresnek ítélték a Pénzügyi Békéltető Testület és a vidéki pénzügyi tanácsadói hálózat tavalyi létrehozását és eddigi munkáját.
 
A PSZÁF beszámolt azokról az eljárásairól, amelyek a fogyasztók széles körének tudtak segítséget nyújtani: például a végtörlesztés kapcsán hozott intézkedésekről és a jogosulatlan hitelezési tevékenységet végzők elleni fellépéséről. E sikerek elérésében a civil szervezeteknek jelentős szerepe van, hiszen számos bejelentés, figyelemfelhívás érkezik tőlük a PSZÁF-hoz.
 
A PSZÁF a civil szervezetek segítségével ezért további erőfeszítéseket tesz a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatására, s a széles rétegeket érintő problémák kiküszöbölésére. Ez utóbbi egyik eszköze a közérdekű keresetek, közérdekű igényérvényesítés további alkalmazása, ami szintén lehetőséget nyújt a civil szervezetek és a hatóság együttműködésére. Az együttműködés erősítése, a hatékony pénzügyi fogyasztóvédelem érdekében a felek további rendszeres konzultációkat is tartanak.
 
Az ülésen részt vett – több civil szervezettel együtt – az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, az Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez