Keresés a tartalomban:
Jog

Vita a fogyasztóvédelmi intézkedésekről

2012. február 22., MTI
Címkék: fogyasztóvédelem Nemzetgazdasági Minisztérium PSZÁF társadalmi szervezetek Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
A fogyasztóvédelmi törvénymódosítás egyes intézkedéseit vitatta meg idei első, keddi ülésén a Fogyasztóvédelmi Tanács, amelynek feladata a fogyasztóvédelmi szempontok hatékony érvényesítése, beépítése a kormányzati munkába - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében.
A Tanács ülését Dr. Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.
 
A testület egyebek mellett megtárgyalta a fogyasztóvédelmi hatóság eljárásának változását (különös tekintettel a jogkövetkezmények alkalmazására vonatkozó rendelkezésekre) illetve, a békéltető testületi eljárás szabályainak a módosítását, valamint a panaszkezelési, ügyfélszolgálati szabályok felülvizsgálatát.
 
A 2011. évi pályázatok tapasztalatai alapján megvitatták a fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2012. évi tevékenységének támogatására kiírásra kerülő pályázati felhívások előkészítését.
 
A Fogyasztóvédelmi Tanács ülésén részt vettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek, az országos gazdasági érdekképviseleti szervezetek, valamint a békéltető testületek képviselői.
 
A tanács szükség szerint, de legalább évente két alkalommal ülésezik.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez