Keresés a tartalomban:
Jog

Pozitív listán a dm

2012. február 9.
Címkék: dm Kft NFH pozitív lista árfeltüntetés hatósági ellenőrzés vállakozás vásárló
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az „Árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzése” témavizsgálat keretében végzett hatósági ellenőrzés során megállapította, hogy a dm Kft. a hatóság által ellenőrzött valamennyi jogszabályi rendelkezésnek megfelel, így a cég felkerült az NFH honlapján szereplő pozitív listára.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2011 márciusában vezette be a vállalkozások pozitív listáját. Az NFH honlapján azoknak a vállalkozásoknak a névsora szerepel, amelyeknél három országos vizsgálati program során sem talált semmilyen rendellenességet a hatóság, a megelőző egy évben pedig nem alkalmaztak velük szemben szankciót, illetve nem volt megalapozott panasz ellenük.
 
Az igazolás kiállítása csak olyan ellenőrzések után történhet meg, amelyek során a hatóság nem csupán egy terméktípus megfelelőségét ellenőrzi, hanem a vizsgálat szélesebb körben, a fogyasztói érdekeket érintő témában zajlik.
 
Ahhoz, hogy valamely cég felkerüljön a listára, meg kell felelni az árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzésének, a szavatossággal és jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások és a vásárlók könyvébe tett bejegyzések intézése ellenőrzésének, valamint az idegenforgalmilag frekventált helyeken működő vendéglátóegységek és a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzésének.
 
A dm Kft. 6400 Kiskunhalas, Jósika u. 1-3. szám alatt működtetett üzletében 2011. november 17-én tartott ellenőrzést a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, ennek során pedig megállapította, hogy minden vizsgált terület kiválóan működik és hiánytalanul megvalósul a vásárlók kiszolgálása során. Ezt követően kerülhetett fel a dm a példamutató vállalkozások névsorába.
 
A pozitív listára kerülést hatalmas eredményként éli meg a vállalkozás, hiszen ezzel visszaigazolást kapnak a vásárlói elégedettség megőrzésébe fektetett munka hatékonyságáról.
 
„A pozitív lista lehetőséget nyújt arra, hogy a magyarországi vállalkozások megmutathassák mennyire fontos a normák és jogszabályok megfelelő követése, ezzel ösztönözve másokat is arra, hogy a fogyasztó érdekek figyelembe vételével megfeleljenek a folyamatos hatósági kontrollnak.” – mondta Kanyó Roland, a dm Kft. PR menedzsere.
 
A pozitív listára vételről kiállított hatósági okmányt pár napon belül a dm Kft. kiskunhalasi üzletének minden vásárlója megtekintheti, mely igazolást határozatlan időre bocsátotta ki a hatóság.
 
Élelmiszer Online

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez