Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Az ünnepi Kosárba egy kis irodalom…

2013. december 27., A.V.
Címkék: kampány Újnyugat Szamos Magyar Turizmus Rt Nyugat Ithon kampány
Az ünnep élményeihez egy kis plusz irodalom. A Kosár Online olvasói figyelmébe ajánlja A nagy kampányfilmet, ami mindenről szól csak nem a politikáról. A Nyugat Itthon kampány különleges pillanatait gyűjtötte csokorba az Újnyugat Irodalmi Kör és az Amdala.hu.
Az eseménysorozaton mindvégig a kortárs irodalom értékei és a turisztikai élmények bemutatása mellett főszerepet kaptak azok a borászok és pálinkamanufaktúrák, valamint a csodálatos ízekkel érkező gasztronómiai tekintélyek is, akik már-már művészi minőségű portékákat jegyeznek itthon.
 
A rendezvénysorozatot havonta, budapesti helyszíneken tartott önálló estek alkották. Ezeket minden hónapban egy-egy régiónak szentelték, összehangolva a nemzeti turisztikai marketingszervezet belföldi kampányaival. A témához kapcsolódó irodalmi és zenei alkotások előadásával a tájegység hangulatát igyekeztek megragadni az alkotók.
 
Részlet a Kosár Online 2013. szeptember 26-i tudósításából: „Érdekesség, hogy az Újnyugat Irodalmi Kör és a Magyar Turizmus Zrt mostani közös irodalmi estjén a szódavízről is hallhat előadást a publikum Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatójának jóvoltából. A direktor régóta szakértője a témának. A múzeumban két éve kiállítást is nyitottak, ahol a gyártás folyamatába is betekinthettek az érdeklődök. Azóta arról is többen tudnak, hogy az 1733-ban született Joseph Priestley-ben tisztelhetjük a szódavíz feltalálóját, míg Jedlik Ányos a mesterséges ásványvíz nagyüzemi előállítását tette lehetővé…”
 
A kampány jeles gasztronómiai eseménye volt az is, amikor a jelenkor nyugatosai kedvéért Szamos Gabriella Nyugat Itthon-tortát készített, amelyet a szerzők és a közönség elsőként 2013. június 21-én ízlelhetett meg a Szamos Gourmet Házban. A kampányzárón, a Púder Bárszínházban (december 13-án, pénteken) Bolyhosék sajtmeggy pálinkája aratott osztatlan sikert – természetesen Gáti Oszkár kivételes előadása, felolvasószínháza mellett.
 
A Nyugat Itthon-kampány mindvégig mágnesként vonzotta azokat az alkotókat és kivételes alkotóközösségeket, amelyek nem a celebvilágból érkeznek, s akik valóban hitelesek, egyedit alkotnak a maguk területén. Néhány példa: Sáry László, Sáry Bánk, a Budakeszi Régizene Együttes, Lukács Sándor, Herczku Ági, Kelemen László, Mihályi Gábor, Pál István „Szalonna” és a Magyar Állami Népi Együttes (amely márciusban a Hagyományok Házában közös estet jegyzett az újnyugatosokkal), továbbá Hirtling István, Fullajtár Andrea, Schnell Ádám, Kálloy Molnár Péter, Hrutka Róbert, Kalmus Felicián.

„Nyugat Itthon: a nagy kampányfilm” itt látható:

Gáti Oszkár karácsonyköszöntő előadása / Schwalm Zoltán: A manó:

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez