Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Pangasius ellenőrzést rendelt el a miniszter

2012. december 21., Vidékfejlesztési Minisztérium
Címkék: pangasius ellenőrzés hal Vidékfejlesztési Minisztérium NÉBiH
A pangasius haltermékek fokozott hatósági ellenőrzését rendelte el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A miniszter arra kéri a vásárlókat, hogy az ünnepi készülődés alatt is kiemelten figyeljenek arra, milyen terméket vásárolnak.
Fazekas Sándor lakossági jelzések, valamint a sajtóban és az interneten elterjedt információk alapján rendelte el a kiemelt vizsgálatot. A pangasius termékek alapanyagát adó halakat távol-keleti országokban, gyakran ellenőrizetlen körülmények között tenyésztik, a hosszú szállítási lánc és a bizonytalan eredet élelmiszerbiztonsági kockázatokat jelenthet. A miniszter azt javasolja a fogyasztóknak, hogy jó minőségű, ellenőrzött, biztonságos és friss magyar halat vásároljanak.
 
Az ellenőrzéseket végző Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai azért dolgoznak, hogy a minőségi és az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő áruk kerüljenek a fogyasztók kosarába, megbízhatatlan termékek ne ronthassák el az ünnepeket.
 
A pangasius termékek kiemelt ellenőrzése 2013. január 31-ig tart.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez