Keresés a tartalomban:
Hasznos tippek

Apróhirdetések: mivel próbálkoznak a csalók?

2013. augusztus 30., Kosár-összeállítás/SZ.Z.A.
Címkék: apróhirdetés csalók afrikai csalók jófogás.hu hirdetés
Masszőrök kizárólag masszázsággyal, vagy profilképpel hirdethetnek, bikiniben nem, az élelmiszer tiltott, az afrikai csalók kiszűréséről pedig algoritmusok és edzett munkatársak gondoskodnak. Először nyújtott betekintést kulisszáiba Magyarország legismertebb apróhirdetési oldala, ahol harcot hirdettek a csalók ellen.
„Az e-kereskedelemben egyre nagyobb szerepet kapnak az apróhirdetések, a mi oldalunkon jelenleg 2,2 millió található. Napi mintegy 20 ezer hirdetés érkezik be, ezeket mind „kézzel” ellenőrizzük, azaz semmi sem kerülhet ki a munkatársaink láttamozása nélkül” – informált Budai László, a Jófogás.hu ügyvezető igazgatója. – Nálunk meglehetősen szigorú a szabályozás, családbarát portálként, de a vásárlók érdekében is ki kell szűrnünk bizonyos hirdetéseket. Ugyanakkor elismerte: sokan tesztelik a rendszerüket, mivel az internet a csalók számára is egy jó lehetőség…
 
Hogy mik ezek a határok? Élelmiszert egyáltalán nem lehet árulni a portálon, mert az romlandó áru. Hiába írja be az eladó a cukkini helyett, hogy „nagyranőtt cukiság”, a program és a kollégák is kiszűrik a turpisságot. Ugyanez a helyzet a szexuális tartalmakkal és a trágár megjegyzésekkel. De azért, hogy rend legyen, harmincfős csapatot kell fenntartani, akiket még egy speciális program és különleges algoritmus is segít.
 
– Kiemelten figyelünk például az úgynevezett afrikai csalókra, akik megpróbálják pénzküldésre rávenni az embereket” – meséli Budai. A katalógusképek, vagy netről csent fotók kiszúrása is az ügyfélszolgálatosok feladata: a képeknek az eladandó terméket kell ábrázolniuk, hogy a vevő biztosan azt kapja, amit a hirdetés alapján kiválasztott. – Olykor egy teljesen szabályosnak tűnő autóalkatrész hirdetés szövegében bukkan fel fél mondat, hogy „ugyanitt birsalma pálinka eladó” – fűzi hozzá a szakember.
 
Hihetetlenül találékonyak a felhasználók! Egy hölgy álláskereső hirdetésében saját arcát Beyoncé testére montírozta… – Vissza kellett utasítanunk, hiszen a fotó nem a valódi énjét mutatta. A kreativitás azonban nem tiltott: ha valaki versben foglalja össze egy Lada előnyeit, vagy smile jelet rajzol egy eladandó kábelből, azt természetesen továbbengedjük. Elsődleges szempont a felhasználók biztonsága, így a megtévesztő vagy sértő hirdetéseket szűrjük ki – avat be a műhelytitokba az apróhirdetéseket közlő webtartalom vezetője.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez