Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Nem védi adatainkat az Apple

2011. április 18.
Címkék: számítógép adatok védelem vizsgálat
Az elektronikus adatvédők egyik nagy amerikai szervezete megvizsgálta, mennyire veszik komolyan a szakma világcégei a magánszemélyek adatainak megőrzésére vonatkozó törvényi előírásokat. A nagyok között az Apple nem kapott jó bizonyítványt.
A vizsgálat vegyes eredményeket hozott. Mint kitűnt, a multinacionális cégek egy része megtartja a szabályokat, sőt, kész azokat veszély esetén megvédeni is. Ezek közé tartozik a Twitter: a vállalat legutóbb bíróságon szállt harcba azért, hogy ne kelljen kiadnia az ismert „Wikileaks” kiszivárogtatások mögött álló személy, Julian Assange adatait. A Google, amelyet egyébként sok bírálat ér, külön weboldalt tart fenn, amelyen bárki olvashatja, milyen adatokat kértek a vállalattól amerikai kormányhivatalok.
 
Míg a Microsoft is jól őrzi ügyfeleinek adatait, kevésbé jó bizonyítványt kapott az Apple. A vizsgálat idézte annak vevőinek átadott hivatalos álláspontját, miszerint „Kiadhatunk Önről tájékoztatást, ha úgy ítéljük meg, hogy erre a nemzetbiztonság, az igazságszolgáltatás, vagy más közérdek szempontjából szükség van illetve ha ez helyénvaló.” Az adatvédők szerint főként az utóbbi szó, a „helyénvaló” túl sok cselekvési szabadságot biztosít a számítógép- és szoftvergyártónak. Ez annál is elítélendőbb, mivel az ágazat cégeinek piaci versenyében immár fontos tényező, mennyire óvják, vevőik, ügyfeleik adatait.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez