Keresés a tartalomban:
Jog

Napirenden a légi utasok jogainak felülvizsgálata

2012. április 27., EP Hírek
Címkék: Európai Bizottság légiutas járattörlés kártalanítás uniós szabályok
Az elmúlt években az EU több olyan jogszabályt is elfogadott, amely a repülővel, vonattal, hajóval és busszal utazók jogait hivatott megerősíteni. Most a légi utasokra vonatkozó szabályok finomhangolása van terítéken.
Az EP március 29-én elfogadott állásfoglalása szerint a külföldön ragadt utasokat minden szükséges információval el kell látni, egyúttal szigorítani kell a késések és járattörlések esetén alkalmazandó kártalanítási szabályokat. Az Európai Bizottság a közeljövőben tesz javaslatot az új szabályokra.
 
2009 januárja óta a vasúton utazók jogait is uniós szabályok rögzítik. A hajóval utazók esetében 2012 decemberétől, a távolsági busszal utazók esetében pedig 2013 márciusában lépnek életbe az uniós szabályok.
 
Az EP jelenleg több olyan javaslaton is dolgozik, amely az európai repterek kapacitásának hatékonyabb kihasználásában, a késések csökkentésében és az utasoknak nyújtott szolgáltatások javításában jelenthet előrelépést.
 
A képviselők április 19-én hagyták jóvá az utasadatok Egyesült Államokkal történő megosztásáról szóló PNR‑megállapodást. Ugyanazon a napon a biometrikus útlevelek megbízhatóságáról vitáztak a Bizottság képviselőivel.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez