Keresés a tartalomban:
Energia +

Biogáz üzem épül Nagykőrösön

2013. november 29., biovonal.hu/SV
Címkék: biogáz üzem zöld energia környezetvédelem zöld áram
A beruházó a ma elérhető legmodernebb technológiát alkalmazza, ezzel Magyarország leginnovatívabb biogázüzeme fog megépülni Nagykőrösön. Az üzem élelmiszeripari, növényi hulladékok feldolgozásával és hasznosításával termel majd évente 13 millió kWh zöld áramot. Ez egy kisebbfajta település teljes áramigényét biztosítani tudja.
Emellett melléktermékként csírátlan biotrágyát is előállít, mely a hagyományos trágyával szemben nem termel metángázt, nem tartalmaz semmilyen növényvédőszert, nehézfémet, így a vízbázist sem terheli. Az üzem tökéletes zárt rendszerben és a legszigorúbb biztonsági előírások szerint működik majd.
 
A beruházó az Energikum Kft., melynek tulajdonosai magánszemélyek, valamint az EcoEnergo Kft, amely a Venturio 2013. Alap energetikai projektekkel foglalkozó portfolióvállalata és kompetenciaközpontja. Az Alapot kezelő Venturio Zrt. stratégiai célja befektetés a „zöld iparágakba”, így különösen a megújuló energiatermelés térhódításának az előmozdítása.
 
Az innováció lényege nemcsak a legújabb és legbiztonságosabb technológia elérésben rejlik, hanem annak folyamatos bővíthetőségében is. A tulajdonosok a biogázüzemet folyamatosan fejleszteni kívánják, tevékenységét a jövőben egyéb területekre is szeretnék kiterjeszteni.
 
A biogáz üzem az alapvető pozitív hatások mellett további előnyökkel is jár majd. A helyieknek munkát ad, növeli a térségben a beruházási kedvet, más kapcsolódó vállalkozásokat is vonz, amellyel további munkahelyek is teremtődnek és az infrastruktúra is fejlődésnek indul.
 
Juhász Csaba a beruházó Energikum Kft. ügyvezetője elmondta, „az, hogy eljutottunk az alapkőletételig, hosszas és alapos előkészítő munka eredménye. Számos kiváló hazai és külföldi szakember dolgozott és dolgozik az üzem megépítésén és üzemeltetésén. Nagykőrösben hosszútávon gondolkodunk, a biogázüzem megépítése az első lépcsőfok, amelyet terveink szerint további innovációk követnek majd.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez