Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Fém a makaróniban - többmilliós Kraft visszahívás

2015. március 18., Faludi Linda
Címkék: Kraft makaróni visszahívás
A Kraft élelmiszeripari konszern összesen 6,5 millió doboz sajtos makarónit szedett le a polcokról az Egyesült Államokban, Puerto Ricóban, a Karib térségben és néhány dél-amerikai országban, miután a vásárlók panaszt tettek a dobozokban talált fémdarabokról.
A Kraft az RT News tudósítása szerint nyolc fogyasztótól kapott visszajelzést arról, kisebb drótdarabra emlékeztető tárgyat talált a sajtos makarónis dobozban. A konszern hangsúlyozta: nem érkezett hír sérülésről, az érintett vásárlókat pedig arra kérték, vigyék vissza a boltokba a problémás termékeket. A Kraft egyúttal elnézést kért a történtekért.
 
A sajtos makaróni a Kraft egyik slágerterméke - az elsősorban az Egyesült Államokban népszerű félkész étel tavaly 500 millió dolláros értékesítést produkált. Az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal, az FDA egyelőre nem kommentálta az ügyet, a terméket nem vették fel a visszahívott áruk listájára.
 
Nem ez az első visszahívás a Kraft közelmúltjában és érdekes módon mindig sajtos termékekkel akadt probléma: tavaly 1,2 millió csomag cottage cheese-t vetettek le a polcokról, miután kiderült, hogy nem megfelelő körülmények között tárolták azokat. Szintén visszahívtak kétszázhatvan doboz Velveeta sajtot a tartósítószerekkel kapcsolatos probléma miatt, valamint visszahívtak hétezer darab American Singles néven értékesített sajtot, mert az egyik beszállító szabálytalanul tárolta a termék egy összetevőjét.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez