Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Balesetveszélyes etetőszék!

2015. január 29., NFH/SV
Címkék: veszélyes termék etetőszék Auchan RAPEX NFH
A Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége helyszíni ellenőrzést tartott az „Auchan Törökbálint” Áruházban, melynek során megállapították, hogy az áruház által forgalmazott Agneszka I etetőszék szerepel a RAPEX veszélyes termékeket tartalmazó listáján, mivel balesetveszélyes. A hatóság megtiltotta a termék forgalmazását.
Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a Klups Lengyelország (PL-63800 Gostyn,ul. Poznanska 168b.) által gyártott, a Matti Kft. (2040 Budaörs, Gyár u. 2.) és az Auchan Magyarország Kft. (2040 Budaörs, Sport utca 2-4.) által forgalmazott, Klups márkajelű, „Agnieszka I” megnevezésű fa etetőszék azonos a RAPEX rendszerben A12/1889/14 számon nyilvántartott és 2014. december 5-én közzé tett veszélyes termékkel,



A termék rendeltetésszerű használata során a gyermek hátrafelé fellökheti magát és az etetőszékkel együtt felborulhat, így az balesetveszélyes. A balesetveszély szempontjából a termék súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény 15. § (2) c) és g) pontja alapján - fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó végzésében - a fenti termék forgalmazását az ügydöntő határozat meghozataláig megtiltotta. A termék további forgalmazása a fentiek alapján jogsértő.
 
A hatóság felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy – tekintettel az etetőszék által jelentett veszélyre – ne használják a már megvásárolt terméket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez