Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Brókerbotrány – hasznos információk

2015. március 2., MNB/SV
Címkék: bórerbotrány Buda Cash DRB Bankcsoport kártalanítás
A Buda-Cash elleni vizsgálat abban a szakaszban van, hogy akár hétfőn döntés születhet az érintett bankok felszámolásáról – nyilatkozta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Az MNB szerint a brókerek saját befektetőiket és az érintett bankokat is az értékpapír-állományukról kiállított kimutatások meghamisításával károsította meg. A kárösszeg több mint 90 milliárd forint.
A betéteseknek semmit sem kell tenniük, az Országos Betétbiztosítási Alap minden ügyfelet automatikusan kártalanít 100 ezer euróig (kb. 30 millió forint) a felszámolás elindítása után. A betétesek 20 napon belül megkapják a pénzüket. A DRB bankcsoportnál számlát vezetők nyugdíját a következő hetekben várhatóan a Magyar Posta viszi házhoz, amíg nem nyitnak új számlát. A brókercég befektetői már hosszabb eljárásra számíthatnak, mert a Befektető-védelmi Alap igénybevételéhez tisztázni kell a tényleges követelésállományt.
 
Sikkasztás gyanújával indult eljárás ismeretlen tettes ellen – közölte Bánáti János ügyvéd, aki a Buda-Cash vezérigazgatóját, Tölgyesi Pétert képviseli. Mint mondta: a brókercég vezetői nem menekültek külföldre, a hatóságok rendelkezésére állnak.


Hasznos információk a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel és a DRB Bankcsoporttal kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bank weboldalán:

A közműcégek haladékot adnak

Az E.on automatikusan 30 napos fizetési haladékot ad azon ügyfeleinek, akiknek a számláját zárolták a Dél-Dunántúli Regionális Bankhoz (DRB) tartozó pénzintézetekben. Akik csekken fizetnének, egyéni kérelemmel fordulhatnak az E.on ügyfélszolgálatához, és 30 napos egyszeri haladékot kaphatnak.
 
Az Elmű-Émásznál részletfizetést, esetleg halasztást kérhetnek az érintett ügyfelek.
 
A Tigáz Zrt. is segítséget ígér, arra kéri az érintetteket, mielőbb forduljanak a cég ügyfélszolgálatához.
 
A NAV is türelmi időt adott azoknak, akik a bankcsoportnál vezetett számláról teljesítették volna adóbefizetéseiket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez