Keresés a tartalomban:
Egészséges táplálkozás

Jelzőlámpás jelölést vezet be a Coca Cola

Háborog a fogyasztóvédelem

2014. szeptember 23., CI/FL
Címkék: Coca Cola cukor élelmiszer jelölés fogyasztó fogyasztóvédelem
A Coca Cola Company bejelentette, hogy a tápértéket egyértelműen jelölő, "közlekedési lámpás" címkézést vezet be az Egyesült Királyságban. A Consumers International (CI) civil fogyasztóvédelmi szervezet üdvözölte a lépést, de hozzátette: az élelmiszeripari vállalatok csak centiket haladnak a jó irányba, és csak akkor, ha már nem látnak más kiutat.
A civil fogyasztóvédelmi szervezetek hosszú ideje kampányolnak a jelzőlámpás élelmiszercímkézés mellett. Ennek lényege, hogy a közlekedési lámpákhoz hasonlóan piros, sárga és zöld színekkel jelzik, az egészséges táplálkozás szempontjából milyen mennyiség található meg az adott összetevőből a termékben. A Coca Cola beleegyezett, hogy ilyen jelzéssel látja el termékeit az Egyesült Királyságban és bár a CI üdvözölte a lépést, a civilszervezet blogjában kiemelte: ez csak egy apró lépés a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának irányába.
 
Justin Macmullan, a CI kampánymenedzsere emlékeztet arra: a jelölési rendszert jó ideje alkalmazzák a szigetországban , kérdés hogy a többi vállalatnál is évekig kell-e majd kampányolni azért, hogy alkalmazza ezt a jól bevált rendszert a saját termékpalettáján. A brit szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy egy doboz Coca Cola 35 gramm cukrot tartalmaz, ez önmagában több, mint a WHO ajánlásában a felnőttek számára meghatározott ajánlott napi bevitel.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez