Keresés a tartalomban:
Életmód

Európa nap 2014.

2014. május 8., NFH/SV
Címkék: Európa Európa nap Európai Fogyasztói Központ Európai Unió
2014 Május 1. és 16. között országszerte 18 helyszínen rendeznek Európa-napi ünnepségeket, mellyel az európai békét és egységet ünnepeljük. Az Európa-napot annak emlékére rendezik meg minden évben, hogy 1950. május 9-én tették közzé a „Schumann nyilatkozatot”, amely az Európai Unió alapját teremtette meg. Május 11-én az Erzsébet téren egész napos fesztiválra kerül sor, melyen az Európai Fogyasztói Központ (EFK) külön standdal képviselteti magát.
Az EFK információs sátránál az érdeklődők megtalálhatják a központ hasznos fogyasztóvédelmi tudnivalókat tartalmazó tájékoztató kiadványait, továbbá lehetőségük lesz a nagysikerű fogyasztóvédelmi totó kitöltésére. Azoknak pedig, akiknek fogyasztóvédelmi kérdése van, vagy, ha egyszerűen csak tájékozódni szeretnének fogyasztói jogaikról, a helyszínen levő szakemberek készséggel válaszolnak majd.
 
A látogatók tájékozódhatnak az őket európai polgárokként megillető jogokról, legyen szó akár EU-s munkavállalásról, tanulásról, vagy a 2014-es európai parlamenti választásokról.
 
Az idei Európa-napi ünnepség egyben megemlékezés is lesz Európa történelmét meghatározó fontos eseményekről. Tíz 2004-ben csatlakozott ország, köztük Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának tízéves évfordulóját ünnepeljük, de megemlékezünk a berlini fal és a vasfüggöny leomlásának 25., továbbá az I. világháború kitörésének 100. évfordulójáról is. Mindemellett 2014 az európai parlamenti választások éve is.
 
Részletes program itt: http://ec.europa.eu/magyarorszag/news/20140425_europa_napok_rendezvenyek_hu.htm

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez