Keresés a tartalomban:
Egészséges táplálkozás

Kizárták a német menza programból a McDonald's-ot

2014. augusztus 28., Faludi Linda
Címkék: McDonalads gyorsétterem menza Tchibo Metro egészséges táplálkozás iskolai étkezés
Többé nem adhat az iskolai étkezéssel kapcsolatos tanácsokat a McDonald's, miután több tízezren írták alá a konszern bevonása ellen indított petíciót.
Eddig mintegy 37 ezren írták alá a gyorsétteremlánc kitiltására vonatkozó petíciót, amely végül eredményre vezetett.
 
Az egészségesebb étkezést célzó iskolai információs kampány egy éve indult, a McDonald's pedig saját közlése szerint a társadalmi felelősségvállalás jegyében vett részt az oktató programban és nem adott konkrét tanácsokat a gyerekeknek.
 
A McDonald's rosszallását fejezte ki a döntés kapcsán, a konszern a Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatában kijelentette: sem indoklás, sem személyes megbeszélés nem volt az ügyben, ráadásul maga a szervező, a Németországi Fogyasztóvédelmi Alapítvány kérte fel őket a részvételre. Az élelmiszerpiac civil felügyeletével foglalkozó szervezet, a Foodwatch viszont úgy látja, a McDonald's kiiktatása az első lépés a helyes irányba, mivel az iskolákban nem szabad megjelennie a gazdasági érdekeknek.
 
A tiltakozás egyébként nem csak a McDonald's-nak szólt, hanem a többi, a programban résztvevő vállalatra is kiterjedt, így előfordulhat, hogy olyan vállalatokat is kitessékelnek az akcióból, mint a Tchibo, a Metro, a Deutsche Telekom vagy a Commerzbank.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez