Keresés a tartalomban:
Jog

Univerzális mobiltöltőket az EU-ba!

Egy lépéssel közelebb

2013. szeptember 26., Európai Parlament/FL
Címkék: Európai Bizottság Európai Parlament mobiltöltő törvényjavaslat mobiltelefon táblagép
Az Európai Parlament belső piaci bizottsága elfogadott egy törvénymódosítási javaslatot, amely alapján egységesíthetik az európai piacra bevezetendő mobil eszközök töltőit.
„Arra bíztatjuk a tagországokat és a gyártókat, hogy vezessék be az egységes akkumulátor töltőket az EU-ban, ezzel véget vetve a mobiltelefonok és táblagépek piacán uralkodó kábel káosznak” – fogalmazott a javaslat rapportőre, Barbara Weiler.
 
A képviselő hozzátette: kulcsfontosságú pontokat módosítottak a javaslat tervezetben, amellyel csökkenthető a rádiófrekvenciás eszközök interferenciája és egyúttal nem nő a kis cégekre nehezedő teher sem.
 
A képviselők egy univerzális, bármilyen mobiltelefonnal használható töltő bevezetését kérik a gyártóktól azért, hogy ezáltal csökkenjen a készüléktulajdonosokra háruló költség. A képviselők emellett döntenek a cégekre háruló adminisztráció csökkentéséről is: eltöröltek egy jogszabályt, amely bizonyos mobileszközök bevezetését előzetes regisztrációhoz kötötte.
 
A Bizottság egyhangúlag fogadta el a tervezetet, és hamarosan dönthetnek arról, hogy megkezdik-e az informális tárgyalásokat az Európai Tanáccsal a jogszabály első olvasatának elfogadásáról.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez