Keresés a tartalomban:
Jog

Útszóró só a mosóporban

2013. május 2., m1 Ma Reggel
Címkék: NAV hamis termék cigaretta DVD mosópor
Átlagosan 3 milliárd forint értékben foglal le évente hamis termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Sláger a napszemüveg, a gyógyszer, az étrend-kiegészítő, a mosópor, valamint a DVD és a CD.
A szellemi tulajdon megsértésével kapcsolatos bűncselekményeket összességében tekintve ez az érték 2011-ben a 6 milliárd forintot is meghaladta, 2012-ben pedig 6,7 milliárd forint volt – mondta Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője az M1 ma reggel című műsorában.
 
Ezek az áruk elsősorban a Távol-Keletről érkeznek. Szezonális jelleg is meghatározható a hamis termékek kapcsán, így például karácsony előtt parfümöt hoznak, nyáron a papucs a népszerű, de a mobiltelefon, az óra és a táska is gyakran hamisított. A hamis cigarettákkal kapcsolatban Schuller Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivő elmondta, van, hogy más növényi származékokat, de madárürüléket, szöget és bogármaradványokat is találtak a vizsgálatok során.
 
A mosóporokkal kapcsolatban Sárközi Alexandra közölte, előfordult, hogy útszóró sót találtak benne, egy rossz minőségű mosóporban műanyag szemcsék is lehetnek.
 
Schuller Attila szólt arról is, hogy karitatív célokra felajánlhatók ruházati termékek, ha a márkavédjegy-jogosult hozzájárult ahhoz, hogy a márkajelzés eltávolítását követően a rászorulókhoz eljuthasson a termék.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez