Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Mit hozhatunk be vámmentesen?

2011. június 8.
Címkék: utazás nyaralás légi forgalom vám vámmentes mennyiség
Közeledik a nyári szabadságok ideje, egyre több turista kel útra szerte a világon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal összeállította, miből mennyi hozható be vámmentesen az unión kívüli országokból.
Európai Unión kívülről vám- és adómentesen légi forgalomban 200 darab cigaretta, vagy 100 darab szivarka, vagy 50 darab szivar, vagy 250 gramm fogyasztási dohány hozható be, míg közúton, vasúton, vagy hajón 40 darab cigaretta, vagy 20 darab szivarka, vagy 10 darab szivar, vagy 50 gramm fogyasztási dohány. Ezen kívül tömény szeszesitalokból 1 liter, borból 4 liter, sörből 16 liter hozható be. Egyéb árukra vonatkozóan légi forgalomban 430 euró, közúton, vasúton és hajón 300 euró a vámmentes értékhatár.
 
Az Európai Unióba belépő, illetve az Európai Uniót elhagyó utasok, akiknél 10.000 euró vagy azt meghaladó összegű (akár különböző pénznemekben lévő) készpénz, vagy ennek megfelelő összértékű, készpénzre könnyen átváltható eszköz (pl. kötvény, részvény, utazási csekk) található, annál a vámhatóságnál (vagy egyéb illetékes hatóságnál), amelynél belépett az Unióba, vagy elhagyta az Uniót, köteles erről nyilatkozatot tenni. A nyaralási célországok behozatali szabályairól az adott ország nagykövetségei tudnak bővebb felvilágosítást adni.
 
Az utasokra vonatkozó szabályokról további információk találhatók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján a http://nav.gov.hu elérhetőségen, illetve a 06-40-FINÁNC telefonszámon.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez