Keresés a tartalomban:
Életmód

NFH: szigorú kontroll a Szigeten

2011. augusztus 11., NFH/Kosár
Címkék: Sziget Fesztivál NFH fogyasztóvédelmi hatóság fogyasztóvédelmi ellenőrzés
Először csupán figyelmeztet a Fogyasztóvédelmi Hatóság a Szigeten, ahol a fesztivál kezdetétől minden nap tartanak ellenőrzést. Kiemelt figyelmet kapnak a külföldiek panaszai.
Minden nap lesz fogyasztóvédelmi ellenőrzés a Sziget Fesztiválon; a külföldiek panaszaira is kiemelt figyelmet fordítanak - hangzott el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Európai Fogyasztói Központ (EFK) képviselőinek szerdai, közös sajtótájékoztatóján. A fesztiválon lévő fogyasztóvédelmi sátornál tartott sajtótájékoztatón dr. Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője elmondta: szerdán megkezdődtek az ellenőrzések a Szigeten, és ezek egészen a rendezvény végéig tartanak majd.
 
A hatóság 25-30 munkatársa folyamatosan ellenőrzi a vendéglátó-ipari egységeket és a különböző mutatványos berendezéseket. Elsősorban az árak feltüntetését, a kiszolgálás minőségét, valamint a biztonságos üzemeltetés feltételeit ellenőrzik - tette hozzá.
 
Az előző évek tapasztalatai alapján nincsenek már kirívó szabálytalanságok a Szigeten; az új szabályozásoknak köszönhetően egyébként először csak figyelmeztetnek a kisebb szabályszegésnél és csak ezt követően büntetnek az ellenőrök. Az idei tapasztalatokról bővebb tájékoztatást majd a fesztivál végén ad a hatóság - mondta Fülöp Zsuzsanna.
 
Dr. Kriesch Attila, az NFH-n belül működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) igazgatója elmondta, hogy a szervezet a többi uniós országban működő hasonló szervezetekkel együttműködve a külföldi, illetve a külföldről érkező magyar panaszokat kezeli. A központ célja, hogy pereskedés nélkül sikerüljön kezelni egy-egy problémás esetet - fűzte hozzá.
 
Mint megemlítette, a leggyakoribb külföldi panaszok a légi forgalommal kapcsolatosak (a járatkimaradásokra, késésekre vonatkoznak), és sok panaszt kezelnek a határ menti országokból, ahonnan a leggyakrabban járnak át vásárolni az emberek.
 
Az igazgató szólt arról is, hogy január 1-óta összesen mintegy 260 fogyasztóvédelmi bejelentést kaptak. Ez 70-80 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest - tette hozzá.
 
Az NFH-t és az EFK-t az interneten is el lehet érni, de a fesztivál ideje alatt a Szigeten lévő fogyasztóvédelmi sátorban (Civil Sziget 19. sátor) is lehet bejelentéseket tenni.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez