Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Jamie Oliver után eltűnt a hamburgerekből a rózsaszín massza

2012. február 3.
Címkék: hamburger Jamie Oliver McDonalds iskolai étkezde marhahús ammónium hidroxid
A McDonald’s közleményben tudatta, hogy beszüntette a "rózsaszín masszaként" aposztrofált ammónium hidroxid használatát a hamburgerhúsok esetében.
A McDonald’s és vélhetően más gyorséttermek is használták az ammónium hidroxidot a hamburgerhúsok előállítására. Ezzel az egyébként az amerikai vidékfejlesztési minisztérium által veszélytelennek nevezett szerrel húscafatokat lehet kezelni, amelyeket ledarálva látszólag friss hús a végeredmény. Jamie Oliver Food Revolution című műsorában mutatta be az eljárást, nem kis felháborodást okozva ezzel az amerikai közvéleményben.
 
A McDonald’s saját állítása szerint már tavaly év végén, még a műsor sugárzása előtt beszüntette a rózsaszín masszának nevezett szer használatát, mivel – mint a Time által idézett közleményükben írják – saját döntésük alapján alakították át a marhahús kezelésére vonatkozó gyakorlatukat.



Oliver egyébként azt állítja, hogy az amerikai üzemi étkezdékből és gyorséttermekből származó marhahúsok 70 százalékát ezzel az anyaggal kezelik, ezt alátámasztani látszik, hogy a The Daily információi szerint a mezőgazdasági minisztérium idén több mint 3 tonna ammónium hidroxidot vásárol meg az iskolai étkezdék számára.
 
Forrás: Time - Világgazdaság Online

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez